top of page

Update Oktober/November 2022

In september 2022 zijn we weer van start gegaan met de trainingen in Putte waar de hoofdschool van de I.S.D.S. gelegen is. De vaste groep leerlingen waren paraat en met vol enthousiasme “vlogen” we erin.

Iedereen kon de herhalingen van vorige lessen smaken aangevuld met verschillende details in de aangeboden technieken.

De (privé)school in Leuven heeft nog steeds vertraging in opbouw en afwerking, maar de dag zal zeker komen dat de we met zen allen daar kunnen gaan trainen, op tijdstippen die we zelf kunnen aanpassen.


Verder verzorgt de I.S.D.S. verschillende lessenreeksen “No Nonsense” zelfverdedigingscursussen voor dames en dit in samenwerking met Moving Magic. Deze lessenreeksen blijken noodzakelijk te zijn gezien de aantal deelnemers voor Deel: de basis welke 2 Levels heeft: staande en grondwerk. Een cursus “blanke wapens” is ook reeds gepland.


Maar in oktober was het weer zover. Na 3 jaar afwezigheid (o.a. door de Covidpandemie) kon ik weer naar Los Angeles vertrekken om deel te nemen aan een Instructeurstraining in de Inosanto Academy of Martial Arts.

Het Instructeurs Kamp duurde 4 dagen en ik zag ernaar uit om naast Guro Inosanto verschillende vrienden terug te zien. Het weerzien met Cookie, Dory en Joel (groep foto 1) was zeer hartig en ik voelde me dan ook onmiddellijk op mijn gemak. Het eerste uur was, zoals steeds, voor Professor Jean Jaques Machado (groep foto 3), “coral belt 7th degree Brasilian Jiujitsu”. We waren gemiddeld maar met 7 leerlingen en zoals steeds was zijn les zeer opbouwend vanaf een basispositie met vele details. Professor Gary Padilla (goep foto 1) was ook steeds van de partij en 1 maal kregen we les van Professor Jay Zeballos (groep foto 1). Ik bleek meermaals de enige deelnemer te zijn die na dit uur BJJ ook het volledige Instructeurs Kamp zou volgen. Een zwarte gordel tweede Dan was gedurende deze 4 dagen mijn partner (groep foto 3, eerste rij in witte gi) en het was een echte uitdaging om mijn mannetje te staan, wat toch verrassend vlot verliep. Uit respect werd er getraind met een mondmasker aan en ik kon wel merken dat dit voor mezelf ademhalingsproblemen gaf. Misschien zijn er dan toch restletsels van mijn Covid avontuur….maar een vlugge recuperatie was nog wel aanwezig.

Van 12u00 tot 16u30 kwam Guro Dan Inosanto aan bod. Zijn voorkomen was nog steeds super energetisch, ook al is hij 87 jaar. De systemen Jun Fan Kickboxing, Muay Thai, Wing Chun Kung Fu, FMA en Silat gingen vlot over in elkaar. Wat volledig nieuw was gedurende de 4 dagen training was het “Krabi Krabong” dat aan ons allen aangeleerd werd. Het was op aanvraag van Simo Paula dat Guro Dan dit eindelijk door gaf. Het was nu tijd om dit Thais Zwaardvechten aan te leren.

Deelnemers kwamen vooral uit de USA, maar ook uit Oostenrijk was er een koppel, uit Frankrijk 2 vrienden Frankrijk en ikzelf uit België.

Het “Krabi Krabong” was me niet totaal vreemd daar ik in 1994, tijdens het Thaibokskamp in Oregon, reeds enkele uren training had. Het wordt veelal getraind met 2 specifieke zwaarden of 1 zwaard en een schild. Diegene die ook een beetje bekwaam zijn in het hanteren van “doble baston” in het FMA hebben een voorsprong qua coördinatie. Vier situaties trainden we…ter plaatse (wegens plaatsgebrek), wandelend, lopend en met een sprong in de lucht tijdens de laatste slag. Een aanrader voor iedereen.

Tijdens deze 4 daagse werd er ook nog een extra open (voor iedereen) seminarie van 4 u “South East Azien Martial Arts” gegeven. Hier waren de onderwerpen FMA, Silat en Krabi Krabong.

Verschillende topleerlingen/instructeurs zoals Jeff Imada, Tsuyoshi Abe en Chad Stahelski (groep foto 2) kwamen ook langs voor een praatje. Deze personen komen zoveel mogelijk langs, alleen al uit respect voor Guro Dan en al wat hij betekend. Dank zij hem hebben verschillende personen het gemaakt in de filmwereld als stuntman, stuntchoreograaf, acteur of regisseur. En dan natuurlijk al die honderden leraars in het JFJKD en de FMA.

Na afloop van het Instructeurscamp wensten we met zen allen dat Guro Dan Inosanto nog vele jaren mag gezond en actief blijven

Na al het trainen was er nog tijd voor wandelen, vloggen, foto’s en shoppen en kon ik nog even genieten van de lekkere zon en relaxing time.

Op naar een 2023 Instructors Camp….


Groep foto 1 - met Professor Gary Padilla, Professor Jay Zeballos.

Nuttige links:

Groep foto 2 - met Jeff Imada, Tsuyoshi Abe en Chad Stahelski, Guro Dan Inosanto, Cookie, Dory en Joel.

Nuttige links:

Groep foto 3 - met Professor Jean Jaques Machado, Guro Dan Inosanto, en Joel assistent van Guro Dan.

Nuttige links:


23 views2 comments

2 Comments


Nils Vandenreyken
Nils Vandenreyken
Nov 10, 2022

Elke week denk ik nog met heimwee terug aan de tijd dat ik nog elke dag Martial Arts trainde... Nu merk ik elke dag dat mijn kennis achteruit gaat 🙄 Hopelijk is mijn bouw snel klaar en kan ik terug meer tijd investeren in deze disciplines! De kennis die nu doorgegeven wordt is steeds zeldzamer aan het worden!

Like

Ik kijk er echt naar uit om terug te kunnen trainen in Leuven.

Like
bottom of page