top of page

Verslag Bootcamp 2021

Afgelopen Weekend 21-22 augustus 2021 hebben we in de I.S.D.S. weer een succesvol Bootcamp kunnen beleven. Met 15 inschrijvingen was de zaal goed gevuld en was het energieniveau hoog, zeker op zaterdag voormiddag.


Na een uurtje pauze werd het echter wel duidelijk dat “het allemaal lang geleden was”. Hierbij even een beetje uitleg…


We kunnen voornamelijk 3 energieën onderscheiden, namelijk het fysieke, het mentale en het emotionele.


Het fysieke was wel ok. Vermoeidheid is afhankelijk of dat iemand heeft blijven trainen tijdens de vakanties en/of Covid-periode. Dit bleek zo geweest te zijn, iedereen had wel bezig gebleven…lopen, zwemmen, stretchen, yoga, escrima, kickboksen,…


Op mentaal vlak werd het wel steeds zwaar na een 4 tal uur trainen. Velen konden hun er hun aandacht minder bij houden…meer praten en uitleggen in plaats van langzaam te blijven doorgaan. Misschien werd het allemaal even teveel voor sommigen om de exacte oefening te onthouden en in te trainen. Nochtans was het voor de meesten een herhaling van de reeds gekende (?) en ingeoefende technieken en/principes.


Het laatste energieniveau, het emotionele…is verantwoordelijk voor beide bovenstaande niveaus. Als men het niet echt voelt en/of het niet echt beleeft dan is de motivatie niet voldoende gesteund om te blijven doorgaan…met alles. Maar zoals ik reeds verschillende malen aangaf…het is misschien niet voor iedereen….


De sfeer was zeker steeds opperbest en iedere deelnemer werd dan ook beloond met zijn/haar deelnemerscertificaat. PROFICIAT aan allen.


Om af te sluiten wil ik toch zeker benadrukken…alles kan, als men er maar genoeg tijd insteekt en de juiste begeleiding krijgt EN benut.Even iets om over na te denken ?


Sifu/Guro P.

136 views1 comment

1 comentario


Bootcamp, altijd een bron van inspiratie! Ze zien er nog behoorlijk fris uit op de foto 😄

Me gusta
bottom of page